Szakmai adatbázisok

Az Országos Mentőszolgálat BELSŐ internetes hálózatát használó számítógépeken a következő adatbázisok érhetőek el korlátlanul:

A koronavírus-járvány alatt szabadon hozzáférhető online szakirodalmi források

A Wolters Kluwer kiadó kéthónapos hozzáférési lehetőséget ajánl fel minden érdeklődő intézmény számára az LWW Health Library adatbázishoz. A hozzáférést az alábbi oldalon lehet kérvényezni.

 UpToDate 

A következő linken történő regisztrációt követően az UpToDate adatbázisa korlátlanul, otthoni eszközökön (számítógép, mobileszköz) is használható. További információt a regisztrációt követően küldünk (ez pár napot igénybe vehet), ehhez türelmet kérünk.

ClinicalKey

A ClinicalKey orvosi alkalmazás a friss szakirodalmat szemlézve összegzi az egyes tünetekre, betegségekre, gyógyszerekre vonatkozó eredményeket. Továbbá elismert orvosi folyóiratok és e-könyvek teljes szövegéhez is hozzáférést biztosít. Az adatbázis használható az általános orvosi munka során a betegség azonosítására és a megfelelő kezelés meghatározására.

Segítség a használathoz ITT.

Akadémiai Kiadó Orvosi Folyóiratcsomag

Az Akadémiai Kiadó csomagjában az Orvosi Hetilap mellett elérhető további három kurrens és hat archív (megszűnt) orvostudományi folyóirat teljes szövege, valamint a Napivizit Orvosi Tudástár Alkalmazás (NOTA), amely orvosi keresőfelületként segíti a szakterületen való tájékozódást.

Akadémiai Kiadó Szótárai 

Az Akadémiai Kiadó angol, német, francia, holland, olasz és spanyol szótárai mellett egy- és többnyelvű szakszótárak teljes szócikkanyaga hozzáférhető az adatbázisban. Az egynyelvű szótárak között megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is. A keresőfelületen egyszerre több szótár szóanyagában lehet keresni.

Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) 

Az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé és kereshetővé múltunk legfontosabb nyomtatott forrásait (tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjavát).

Hozzászólások